ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI KENAN İPEK’TEN ANKARALI AVUKATLARA YENİ ADLİYE MÜJDESİ

9353

Başkente yakışır yeni bir Adalet Sarayı kurulması için yıllardır devam eden ve yılan hikayesine dönen tartışmalar artık sona eriyor. Adalet Bakanlığı, Ankara'da kurulması planlanan yeni adliye sarayı için zemin etüdü çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'i ziyaret ederek Ankara'daki adliyeler sorununu görüştü. Müsteşar Kenan İpek, Ankara Hali'nin bulunduğu yere yapılması planlanan ve bütün mahkemeleri bir arada barındıracak yeni adliye kampüsü için zemin etütlerinin gelecek hafta yapılacağı müjdesini verdi.

2 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

Türkiye'nin en kullanışlı adliyesinin planlandığını ve Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Barosu'nun da planlama aşamasında konuya etkin şekilde dahil edileceğini belirten Müsteşar Kenan İpek, inşaatın da iki yıl içerisinde bitirileceğini ifade etti.

AVUKATLARA ÖZEL ASANSÖR

Müsteşar İpek, bu süre zarfında geçici olarak hizmete sokulan Balgat'taki ek binanın eksikliklerinin de en kısa sürede giderileceğini açıkladı. Avukatların talebine uygun olarak bir asansörün sadece avukatlara tahsis edileceğini belirten İpek, adliye önündeki değnekçilere ise kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Müsteşar Kenan İpek ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bizzat arayarak Balgat'taki ek binaya daha kolay ulaşım için Ulus ve Kızılay'dan otobüs seferleri konulmasını rica etti.