Alım Duyurusu

663

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde yürütülen “Depremden Etkilenen Çocuklar ve Aileleri için Hukuki Güçlendirme Programı – LEAP” ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde yürütülen “Türkiye’de Uluslararası Statü/ Başvuru Sahipleri ile Geçici Koruma Altındaki Kişilerin Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi – Adli Yardım Ortak Projesi” kapsamında devam eden Elektronik Ödeme Takip Sistemi Yazılım, Bakım ve Ağ Güvenliği Hizmet Alımı İhalesi ile ilgili olarak, teklif sürecinde muhtemel istekliler tarafından sorulan sorular İhale Şartnamesi doğrultusunda 13/05/2024 tarihinde internet sitemizde ayrıntılı bir şekilde cevaplanmış olup, soruların incelenerek uygun şekilde değerlendirilebilmesi adına İhale süresi uzatılmıştır. Tekliflerin 24/05/2024 tarihi Saat: 16:00’a kadar, aşağıda bulunan İhale Çağrı Dökümanı’nda belirtilen şekilde, kapalı zarf yoluyla Türkiye Barolar Birliği Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi, Barış Manço Caddesi Av. Özdemir Özok Sok. No:8 Balgat-ANKARA adresine elden teslimi / posta (e-posta geçersizdir) ile gönderilmesi gerekmektedir.

1 - İhale Çağrı Dökümanı

2 - İhaleye Çağrı Dokümanı- Ek- A_ İdari Şartname

3 - İhaleye Çağrı Dökümanı - Ek-B_ Teknik Şartname

4 - İhaleye Çağrı Dokümanı-EK- B-1 Teknik Teklif Formu

5 - İhaleye Çağrı Dokümanı-EK-C_Mali Teklif Formu

6 - İhaleye Çağrı Dokümanı-EK-D_Tedarikçi Kayıt Formu

7 - İhaleye Çağrı Dokümanı- EK-E1- Taahhütname

8 - İhaleye Çağrı Dokümanı-EK-E2_ Taahhütname

SORU - CEVAP


Soru

“Bakım hizmetleri sözleşme tarihi itibari ile başlar 31.12.2024 tarihine kadar devam etmektedir.” Maddesi gereği teklif verilecek bakım hizmeti en fazla 7 ay olacaktır. (7 Ayın ilk 4 ayında uygulama geliştirme aşamasında olacaktır.)

1 yıl sonraki bakım hizmeti 12 ay olacağı düşünülür ise 7 aylık teklifimiz üzerine TÜFE oranı ilave edilerek mi gelecek yıl bakım bedeli ödemesi yapılacaktır?

Cevap

Bakım hizmeti için teklif yıllık olarak sunulmalıdır. 2024 için ödeme, yazılım teslimi sonrası kalan ay olarak yapılacaktır.  Aylık bedel, verilen yıllık teklifin 12 aya bölünmesi ile bulunacaktır. 2025 ve 2026 yılları için ise verilen yıllık teklif üzerinden TÜFE artışı yapılarak belirlenecektir.


Soru

2024 yılı bakım ödemesi 2025 Ocak ayında mı yapılacak?

Cevap

2024 yılı bakım ödemesi için fatura 2024 yılı Aralık ayında kesilmelidir. Ödeme, faturanın kesimini takiben maksimum 30 gün içinde gerçekleştirilir.


Soru: 2025 yılı bakım ödemesi ne zaman yapılacak?

Cevap: 2025 yılı bakım ödemesi için fatura 2025 yılı Aralık ayında kesilmelidir. Ödeme, faturanın kesimini takiben maksimum 30 gün içinde gerçekleştirilir.


Soru: “Bakım hizmeti süresi boyunca, ihtiyaç doğrultusunda mevcut yazılımın bir takvim yılında %15’e kadar değiştirilebilir, güncellenebilir olması gerekmektedir.” Maddesindeki %15 oran hesaplama yöntemi nasıl olacaktır?

Cevap: %15 değişiklik eşiği, çeşitli şekillerde ölçülebilen kod tabanının boyutuna veya hacmine göre hesaplanır. Örneğin, bakım döneminin başında 10.000 kod satırına (LOC) sahip bir ASP.NET projesi için %15 değişiklik eğişi, 10.000*0,15=1.500 LOC olacaktır.


Soru: “Kullanıcı ara yüzünden arka plandaki iş mantığına erişim detayları kodun dışında konfigürasyon dosyalarında tutulabilmelidir.” Maddesinde bahsedilen iş mantığı neleri kapsamaktadır, örnek verebilir misiniz?

Cevap: İlgili iş mantığı örnek olarak aşağıdaki işlemleri kapsayabilir:

Konfigürasyon Ayarları: Kullanıcı arayüzünü arka uç iş mantığına bağlamak için gereken bağlantı dizeleri, API anahtarları ve diğer hassas bilgiler, uygulamanın kaynak koduna sabit olarak kodlanmak yerine yapılandırma dosyalarında (appsettings.json veya web. config gibi) saklanmalıdır.

Endişelerin Ayrılması (seperation of concerns): Erişim ayrıntılarını kodun dışında tutarak kod ve yapılandırma arasında net bir ayrım sağlarsınız, bu da uygulamanın daha kolay yönetilmesini ve daha esnek olmasını sağlar.

Güvenlik: Hassas bilgilerin yapılandırma dosyalarında saklanması, şifrelenebilen veya korunabilen bu tür ayrıntılara erişimi merkezileştirerek ve kontrol ederek, uygulamanın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.

Ortama Özgü Yapılandırmalar: Yapılandırma dosyalarını kullanmak, kodu değiştirmeden farklı ortamlar (geliştirme, hazırlama, üretim) için ayarları özelleştirmenize olanak tanır.


Soru: Uygulama içinde tahsilat takip için banka entegrasyonu olacak mı?

Cevap: Uygulama içinde tahsilat yapılmayacaktır. Sistem içinde ödemelerin veri takibi ile gerekli evrakların incelenmesi ve evrak kontrolü yapılacaktır. Bu doğrultuda, banka entegrasyonu olmayacaktır.


Soru: Uygulama içinde ödeme sağlayıcı entegrasyonu olacak mı? (IYZCO vb.)

Cevap: Uygulama içinde tahsilat yapılmayacaktır. Sistem içinde ödemelerin veri takibi ile gerekli evrakların incelenmesi ve evrak kontrolü yapılacaktır. Bu doğrultuda, ödeme sağlayıcı entegrasyonu olmayacaktır.


Soru: Uygulama hangi Veri tabanı yönetim sistemi ile çalışacak? (MS Sql, Oracle, Postgre vb.) Lisanslı bir ürün ise lisansı İdare mi karşılayacak?

Cevap: Uygulama veri tabanı yönetim sistemi Ms Sql 2022 kullanılacak olup, gerekli lisanslar yüklenici tarafından satın alınıp TBB’ye teslim edilmelidir.


Soru: Arka uç ve ön yüz uygulamaları için istenen bir teknoloji bulunmakta mıdır? (.Net , Java, Vue, React, Angular vb.)

Cevap: Arka uç için .Net kullanılmalıdır. Ön yüz uygulamaları için herhangi bir zorunluluk olmamakla birlikte performansı daha yüksek teknolojiler tercih edilmelidir.


Soru: Uygulama sadece web üzerinden mi erişebilir olacak, mobil uygulama geliştirilecek midir?

Cevap: Uygulama sadece web üzerinden erişilebilir olacaktır. Mobil uygulama geliştirilmeyecektir.


Soru: Bakım kapsamında yerinde personel talep edilecek mi? Bakım uzaktan erişim yöntemi ile mi yapılacak?

Cevap: Bakım, uzaktan erişim yöntemi ile yapılabilir.


Soru: “Yeni Yazılım TBB sunucularında barındırma hizmeti alacaktır.” Maddesine göre herhangi bir işletim sistemi tercihi var mıdır? (Linux, Pardus, Windows vb.)

Cevap: Mevcut işletim sistemi Windows Server 2019’dur.