BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN, ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN "STAJYER AVUKATLARLA TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI"NA KATILDI

2984

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ile birlikte, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Stajyer Avukatlarla Tanışma ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile stajyer avukatların bir araya gelmesi, sorunların tespiti ve çözüm önerilerini konuşmak amacıyla Ankara Gölbaşı Hakimevinde, 22.06.2023 tarihinde yapılan toplantıya tüm barolardan stajyer avukatlar katıldı. Toplantıda Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan öztatar’ın selamlama konuşmasının ardından bölgelerden birer temsilci ve deprem bölgesinden de ayrıca temsilciler olmak üzere 12 stajyer avukat söz alarak yaşadıkları sorunları ifade etti. Stajyerler özelikle ekonomik sorunların çözümü için bir an önce harekete geçilmesi zorunluluğunun altını çizerek staj eğitimine ilişkin olarak da farklı taleplerde bulundular.

Stajyer avukatların konuşmalarının ardından kürsüye gelen TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, stajyer avukatların sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine ilişkin bir konuşma yaptı.

Sağkan, bugüne kadar TBB, Barolar ve sorunu bizzat yaşayan meslektaşlar tarafından birçok kez dile getirildiği üzere, stajyer avukatlara kamudan ücret ya da harçlık adı altında bir desteğin zorunlu olduğu hususunun altını çizerek, bu konuda Adalet Bakanlığı bütçesi kapsamında ya da farklı yöntemlerle bir çözüm bulunmasının zamanının çoktan geldiğini belirttti.

180 bin avukat ve 27 bin stajyer avukatın yanında 89 hukuk fakültesinde şu anda yaklaşık 100 bin öğrenci bulunduğunu hatırlatan Sağkan, sistemin bu şekilde devamı halinde sorunların çözümünün mümkün olmayacağını kaydetti. Stajyer meslektaşların öncelikle ekonomik sorununun çözülmesi ancak bununla birlikte sorunların temeline inilmesi gerektiğini ifade eden Sağkan; başarı puanı sınırlamasının ve kontenjanların yeniden ihtiyaca göre belirlenmesinin ve 2024 yılında hukuk mesleklerine giriş sınavının yapılmasının zorunluluk olduğunu vurguladı.

Toplantıda son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir konuşma yaparak avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne ilişkin adımların atılmasında kararlı olduklarını, ayrıntılı değerlendirmenin 7 Temmuz 2023 tarihinde Baro Başkanlarının katılacağı toplantıda yapılacağını, stajyer avukatların ekonomik sorunlarının çözümüne ilişkin olarak da bütçe değerlendirmesi yapılarak, izlenebilecek yöntemin TBB ve Barolarla paylaşılacağını ifade etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle