TBB YÖNETİMİ AVUKAT TAHİR ELÇİ'NİN KATLEDİLMESİNE DAİR DAVANIN DURUŞMASINA KATILDI

1683

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin katledilmesine dair davanın 7'nci duruşması 05.07.2023 tarihinde Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya TÜRKİYE Barolar Birliği’ni (TBB) temsilen Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam Dilek ve Av. Ali Bayram katıldı.

Duruşmada söz alan Av. Ali Bayram; delillerin zamanında, hızlı ve soruşturmanın amacına uygun bir şekilde toplanmamış olması nedeniyle etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini, olay yeri tespitinin dahi olayın vuku bulmasından 5 ay sonra yapıldığını, Diyarbakır Barosu’nun olağanüstü çabası ile ancak 5 yıl sonra iddianamenin düzenlendiğini ve iddianamenin olay örgüsü ile uyumlu olmadığını kaydetti. Bayram, adil bir yargılamanın yapılabilmesi için tarihi bir yük ve sorumluluk altında olan mahkemenin, yargılamanın tüm süjeleri ile birlikte uygulamalı bir keşif yapması ve tüm delillere nüfuz ederek kararını olgunlaştırması gerektiğini dile getirdi.

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan Av. Nizam Dilek, TBB olarak Avukat Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin davanın her duruşmasını takip ettiklerini, daha önceki celselerde TBB Yönetim Kurulu olarak dosyaya müdahil olarak katılma talebinde bulunduklarını ve bu taleplerinin mahkemece kabul edildiğini hatırlattı. Dilek, “İnsan haklarının yılmaz savunucusu, kültür mirasımızın yılmaz bekçisi Tahir Başkanımızın davasının cezasızlıkla sonuçlanmaması, faillerin hak ettikleri cezaları almaları için bundan sonraki süreçte de dosyasının takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle