TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, KURULUŞUNUN 54. YILDÖNÜMÜNDE ATA’NIN HUZURUNDA

1357

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyeleri, TBB’nin 54. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ve meslektaşların da katılım sağladığı Anıtkabir’deki törende Sağkan’ın Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Birlik Başkanı, deftere şunları kaydetti:

Büyük Atatürk,

Türkiye’nin dört bir yanında adalet mücadelesi veren 175 bin avukatın temsilcisi barolarımızın çatı örgütü Türkiye Barolar Birliği’nin 54. kuruluş yıldönümünde, kurul üyelerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte huzurundayız.

Yargının kurucu unsuru savunmanın temsilcileri olarak görevimizi layıkıyla yerine getirebileceğimiz tek sistemin, görkemli bir hukuk devriminin ürünü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelindeki, insan haklarına dayalı demokratik ve laik hukuk sistemi olduğunu çok iyi biliyor; manevi huzurunda bir kez daha kayıt altına alıyoruz:

Adaletin, barışın, refahın teminatı ve kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin temel ilkelerini sonsuza dek yaşatmak, adalet arayan her bir yurttaşımızın yanında olmak, adil yargılanmanın teminatı olan mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunmak bizim için bir görev değil, mecburiyettir.

Her geçen gün daha çok büyüyen özlem, sevgi, şükran ve saygılarımızla…

Av. R. Erinç Sağkan
Türkiye Barolar Birliği Başkanı


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle