TBB BAŞKAN YARDIMCISI AV. GÜRKAN ALTUN İSTANBUL'DA DÜZENLENEN "HUKUK DEVLETİNE SAYGI" ÇAĞRISINA KATILDI

1492

İstanbul Barosu Üyesi Av. Can Atalay için, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen karara uyulmaması nedeniyle İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun'un da katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Barosu başkanı Av. Filiz Saraç tarafından yapılan açıklamada, Yargı kurumları hukuk devletine bağlı olmaya ve saygı duymaya davet edildi. Açıklamada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, AYM kararı doğrultusunda Anayasal yükümlülüğünü ivedilikle yerine getirmesi gerektiğini belirten Saraç, “Hak ihlali sona erdirilmeyip, tahliye sağlanmadığından, Baromuz tarafından Hakimler Savcılar Kurulu'na İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakkında ‘görev suçu’ ve ‘meşru vasıtaları kullanmak sureti ile hürriyeti tahdit’ nedeni ile şikayette bulunulmuştur” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun da sözlerine Can Atalay’ın haksız hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu ifade ederek başladı ve şöyle sürdürdü:
“Demek ki AYM duvarları ince ve kilitli kapıları yok. Çünkü orada yaptığımız açıklamada sesimiz duyuldu ve Anayasa Mahkemesi üyeleri tam da bağlı oldukları anayasaya uygun olarak bir karar verdiler. Fakat sanırım Çağlayan yapılırken duvarlar kalın yapılmış ve hakimler sağır olmuş. Biz yerel mahkemeden ihlal kararı beklerken, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kendisini bir havale makamı olarak görmesi kabul edilebilir değildir. Bu karar derhal uygulanması gereken bir karardır. AYM anayasaya uygun bir karar verdi diye hükümet çevreleri ve adalet bakanı tarafından eleştirildi. Mahkumiyeti hükümsüzdür bu bizim eleştirimizdir. Can Atalay serbest kalana dek benzeri hak ihlalleri devam ettiği sürece de biz bu konuşmaları yapmaya ve ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğiz.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle