STAJ EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM

4987

Türkiye Barolar Birliği (TBB), baroların kendi illerinde staj eğitimi vermelerine ve eğitici gruplarını oluşturmalarına destek olmak üzere 3 aşamalı “Staj Eğitimcinin Eğitimi” programını başlattı.

TBB Eğitim Merkezi tarafından; staj eğitiminde fırsat eşitliğini sağlamak ve uygulama birliğini oluşturabilmek amacıyla hazırlanan programın 25-26 Mayıs 2024 tarihinde yapılan 1. Aşama eğitimleri; TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Melih Yardımcı ile TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri ve gönüllü eğitmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kendi eğitim gruplarını oluşturmak ve eğitim modülünün ortaklaştırılmasına katkı sağlamak isteyen 47 barodan 84 meslektaşımızın katıldığı program, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük’ün açış konuşmasıyla başladı.

Küçük, konuşmasında şunları söyledi:

“Baroların en önemli görevlerinden biri ‘avukatlık mesleğini geliştirmek’ ve ‘avukat adaylarına eğitim çalışmaları düzenlemek’; Türkiye Barolar Birliği'nin en önemli görevlerinden biri de ‘Baroların çalışmalarını ortak amaca ulaşacak şekilde tasarlayıp mesleğin gelişmesini sağlamak’tır.

Avukatlık mesleğini geliştirmenin ve niteliğini yükseltmenin en etkili yolunun sürekli eğitim olduğu malumunuzdur. Türkiye Barolar Birliği de bu hedef doğrultusunda Eğitim Merkezimiz kanalıyla faaliyetlerini meslek içi eğitim ve staj eğitimi olmak üzere iki koldan sürdürmektedir.

Türkiye'de kontrolsüz bir şekilde açılan hukuk fakülteleri nedeniyle maalesef bazı fakültelerden mezun olanlar arzu ettiğimiz eğitimi alamıyorlar. Bu da mesleğe ilk adımın atıldığı staj eğitimini daha da önemli hale getiriyor. Dolayısıyla Barolara ve Türkiye Barolar Birliği'ne her zamankinden daha büyük iş düşüyor.

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği olarak hem avukat sayımızdaki hem de stajyer sayısındaki hızlı artış nedeniyle, bütün imkanlarımızı seferber etsek dahi eğitim ihtiyacına eksiksiz cevap vermek fiziki anlamda giderek zorlaşıyor. Bu nedenle Eğitim Merkezimizin hazırladığı program çerçevesinde, baroların kendi illerinde staj eğitimi vermelerine ve eğitici gruplarını oluşturmalarına destek olmak üzere 3 aşamalı ‘Staj Eğiticilerin Eğitimi’ programının ilkini bugün itibarıyla başlatıyoruz.

Bu program ile özellikle üye ve stajyer sayıları düşük olan, eğitici ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken barolarımıza kayıtlı stajyer avukatlar bakımından fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlamayı, staj eğitiminde ortak bir dili oluşturmayı, her stajyerin ulaşacağı eğitim modüllerinin hazırlanmasını hedefliyoruz.”

Küçük, bu eğitimi tamamlayan meslektaşların kendi illerinde, kendi barolarında staj eğitimini vererek avukat adaylarının daha kaliteli bir eğitim almasına ve mesleğimizin geleceğine katkı sunmuş olacaklarını söyledi.

Programın 2. Aşaması 13-14 Temmuz, 3. Aşaması ise 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde aynı katılımcılarla yapılacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle