TBB BAŞKANI SAĞKAN, AV. MEHMET ERDAL ÇAM'IN KATLEDİLMESİNE İLİŞKİN DAVANIN İLK DURUŞMASINA KATILDI

663

Bodrum'da, görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından, Muğla Barosu Üyesi Av. Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ın 21 Eylül 2023 tarihinde katledilmelerine ilişkin dava, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, davanın 3 Haziran 2024 tarihli ilk duruşması öncesinde, Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer, Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, baro temsilcileri ve meslektaşlarla birlikte Bodrum Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

"Türkiye Barolar Birliği olarak, Muğla ve Denizli barolarımızla birlikte dosyayı ilk günden itibaren özenle takip ediyoruz" diyen Sağkan, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışı her fırsatta dile getirdiklerini, son olarak 27 Nisan Büyük Savunma Mitingi'nde soruna dikkat çektiklerini hatırlattı. Sağkan, "Avukatı toplumun gözü önünde itibarsızlaştıran söylemlerden vazgeçilmesi ve avukatı müvekkiliyle özdeşleştiren anlayışın kırılması gerekiyor. Adalet Bakanlığına verdiğimiz teklif ve taleplerin yasal düzlemde bir an önce hayata geçirilmesi uğraşı içindeyiz" dedi.

Av. Mehmet Erdal Çam'ın sadece yaptığı iş nedeniyle vatandaş tarafından katledilmesine ilişkin dosyanın avukata dönük şiddet vakalarından en ağır sonuçlarından birini içerdiğini söyleyen Sağkan, "Avukatlık Kanunu; barolara ve Türkiye Barolar Birliği'ne, mesleğe ve meslektaşlara dönük haksız fiillere karşı mücadele etme görevi veriyor. Biz bugün bu görevimizi de yerine getirmek adına buradayız. Duruşmaya hazırlanan, bunun için emek veren meslektaşlarımız var. Her iki sanığın da iştirak halinde bu eylemi gerçekleştirdiği inancındayız. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak dosyaya katılmayı talep edeceğiz. Beklentimiz, adalet; her dosyada olduğu gibi, maddi gerçeğin hiçbir soru işareti kalmaksızın ortaya çıkması ve bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Soruşturma aşamasını takip ettiğimiz özenle, kovuşturma aşamasını da sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, tutuksuz sanığın SEGBİS yerine yüz yüze ifadesinin alınması ara kararıyla, duruşmayı 27 Eylül 2024 tarihine erteledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle