“Türkiye’de Göç Bağlamında İnsan Haklarının Korunmasının Desteklenmesi” Projesi Çerçevesinde, Türkiye’de Faaliyet Gösteren STK'lara Yönelik Hibe Başvuruları Başladı

348

Türkiye Barolar Birliği’nin ana faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Ortak Programı “Batı Balkanlar ve Türkiye için Yatay Destek” kapsamında yürütülmekte olan “Türkiye’de Göç Bağlamında İnsan Haklarının Korunmasının Desteklenmesi” projesi çerçevesinde, Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına (STK) yönelik bir hibe çağrısı başlatılmıştır. Başvurucu Sivil Toplum örgütlerinin özellikle adli yardım faaliyetleri içerisinde Barolar ile iş birliğinde bulunmaları önceliklendirilmektedir.

Proje kapsamında, ulusal ve yerel STK'lara, mülteciler, sığınmacılar ve göçmenlere yönelik farkındalık artırmayı ve bilgi ve adli yardıma erişimi kolaylaştırmayı amaçlayan projeleri için her biri en fazla 15.000 Avro (on beş bin Avro) tutarında üç (3) hibe verilmesi planlanmaktadır. Sunulan proje tekliflerinin süresi altı ay ile bir yıl arasında olmalıdır.

Hibeler, özellikle hassas durumdaki mülteciler, sığınmacılar ve göçmenler için farkındalık yaratmak ve bilgiye ve adli yardıma erişimi kolaylaştırmak üzere tasarlanmış projeleri finanse edecektir. Hibe projelerinin coğrafi kapsamı Türkiye içinde olmalı ve öncelik Şubat 2023 depremlerinden etkilenen illere verilmelidir. Hibe proje teklifleri, ‘’Türkiye’de Göç Bağlamında İnsan Haklarının Korunmasının Güçlendirilmesi’’ projesi ve bu alanda Avrupa Birliği/Avrupa Konseyinin çalışmaları için bir katma değer üretmeyi amaçlamalıdır.

Başvurular için son tarih 27 Temmuz 2024’tür (TR Saati ile 23:59). Bu tarihten sonra gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Teklif çağrısına ilişkin sorular en geç 20 Temmuz 2024 tarihine kadar İngilizce olarak ve [email protected] adresine gönderilmelidir. Sorular gönderilirken konu satırında şu ifade yer almalıdır: Questions/HF13/GRANT/Migration.

Başvurulara ilişkin detaylı bilgi almak için Avrupa Konseyi’nin aşağıda yer alan internet sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.

Linki görüntülemek için tıklayınız