TBB’DE "TAHKİMDE KARİYER" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

1420

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi ile Tahkim Merkezi tarafından “Tahkimde Kariyer” konulu etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açış konuşmalarını Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Sayman ve Tahkim Merkezi Koordinatörü Av. Gökhan Bozkurt ile Yönetim Kurulu Üyesi Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi Koordinatörü Av. Abdülbaki Çelebi yaptı.

Sağkan konuşmasında, Türkiye’de yargının geç işleme ve işleyişin niteliğine ilişkin iki temel sorunu olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yargının geç işleyişine dair birçok önlem alındığını görüyoruz. Ön inceleme uygulaması getirildi. Devamında hedef süre kavramı getirildi. Çok daha önemlisi istinaf yargı yolu hayatımıza girdi. Ve yine dava şartı olan arabuluculuk gibi yöntemler hayata geçirildi. Fakat gördüğümüz üzere bunlardan hiç birisi tek başına veya birlikte yargının iş yükünü azaltmaya bu aşamaya kadar yeterli olmadı. Artan masraflarla vatandaşın adalete erişimi neredeyse imkansız hale getiriliyor. Haliyle tahkim burada önemli bir alternatif çözüm yolu olarak karşımıza çıkmış durumda. Hem hızlı ve nitelikli çözümü bulabiliyoruz hem de aynı zamanda yargılama giderlerinin görece mahkemelere göre daha uygun olduğunu görüyoruz.”

TBB Saymanı ve Tahkim Merkezi Koordinatörü Av. Gökhan Bozkurt da TBB’nin yürüttüğü çalışmalarla tahkimi dar çevrelerden çıkartarak bütün meslektaşlar arasında daha yaygın hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi Koordinatörü Av. Abdülbaki Çelebi de tahkimin Türkiye’de yıllardır hak ettiği ilgiyi görmediğini ancak TBB’de Tahkim Merkezi’nin etkin çalışmalarıyla birlikte bu konuda büyük gelişme kaydedildiğini belirtti.

Açış konuşmalarının ardından TBB Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şebnem Ülk Yılmaz moderatörlüğünde düzenlenen ilk oturumda Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu ile TBB Tahkim Merkezi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Hasret Ülkü İblikci, TBB Tahkim Merkezi Başkanı Av. Mehmet Rifat Bacanlı moderatörlüğünde düzenlenen ikinci oturumda da Prof. Dr. Tevfik Fikret Eren, Prof. Dr. Mustafa Erkan ve Prof. Dr. Korkut Özkorkut sunumlarını gerçekleştirdiler.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle