TBB BAŞKANI SAĞKAN HAYVANLARI KORUMA KANUNUNDA YAPILMAK İSTENEN DEĞİŞİKLİĞİ PROTESTO AMACIYLA MECLİS PARKINDA DÜZENLENEN EYLEME KATILDI

924

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ile birlikte Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliği protesto etmek için Meclis Parkında düzenlenen eyleme katıldı.

Sağkan burada yaptığı açıklamada, söz konusu değişiklik ile tüm sahipsiz hayvanların yerel yönetimlerce toplanarak, “kamu güvenliği, anatomisi bozuk hayvan“ gibi ucu açık ifadelerle “ötanazi” adı altında öldürülmesi yetkisinin verilmekte olduğunu söyledi.

Söz konusu yasa teklifinin geri dönüşü olmayan hayvan katliamları ile altından kalkılamayacak çok büyük sorunlar doğuracağını belirten Sağkan, “Oysa yaşatarak ve birlikte çalışarak çözüm mümkündür. Bu tarihi noktada tüm milletvekillerinin akıl ve vicdanına sesleniyor, sahipsiz hayvanların ölüm fermanı olan yasa teklifinin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz.” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle