TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE FİLİSTİN BAROLAR BİRLİĞİ HEYETLERİ ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'U ZİYARET ETTİ

604

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hicran Kandemir, Av. Melih Yardımcı, Av. Ali Bayram, Av. Nizam Dilek ve Filistin Barolar Birliği Başkanı Av. Fadi Hatem Abbaas Salahaldeen, Genel Sekreter Av. Daoud Suliman Mohamed Darawi, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Mohammedsuhail A. F. Ashour Laila, Av. Loiy Nasır A. Abujaber ve Av. Amjad Othman İsmail Shella ile birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret etti.

Ziyarette Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım ve bakanlık bürokratları da hazır bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç görüşmede, Filistin’de yaşanan soykırımla ilgili İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı ihtiyati tedbir kararını uygulamadığına dikkat çekerek, “İsrail, bir devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi hareket ediyor.” dedi.

TBB Başkanı Sağkan da, Filistin’de yaşanan soykırım nedeniyle birçok uluslararası platforma belgeler gönderdiklerini vurgulayarak, “Uluslararası Ceza Mahkemesi de dahil uluslararası aktörleri harekete geçirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Özellikle Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde yaşanan sürecin insanlığa karşı suç olmakla birlikte bir soykırım suçunun unsurlarını taşıdığını ortaya koymaya çalıştık.” diye konuştu.

Filistin Barolar Birliği Başkanı Fadi Hatem Abbas Salahaldeen ise, Filistin’de yaşanan soykırımda Filistinlilerin kendi topraklarından göçe zorlandığını belirterek, birçok Filistinlinin nedensiz yere İsrail cezaevlerinde esir tutulduğunu kaydetti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle