TBB BAŞKANI SAĞKAN, SAMSUN BAROSU HİZMET BİNASININ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

2042

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hicran Kandemir, Av. Melih Yardımcı, Av. Ali Bayram ve Av. Ramazan Erhan Toprak, Samsun Barosu Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı.

Ev sahibi Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Yönetim Kurulu üyeleri, TBB delegeleri ve önceki başkanlarının yanı sıra Amasya Barosu Başkanı Av. Bahadır Tekeş, Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sinop Barosu Başkanı Av. Funda Öztürk Altuntaş ve Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt'un da katıldığı törenin konukları arasında Samsun protokolü ve meslek örgütlerinin temsilcileri yer aldı.

TBB Başkanı Sağkan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada; binlerce stajyerin, yüzlerce avukatın bu binada alacakları eğitimin ardından yurttaşların adalet arayışı için Samsun'da ve Türkiye'nin 81 ilinde mücadele edeceklerini söyleyerek, "O nedenle baroların hizmet binaları, ruhları olan binalardır. Samsun'daki bu bina ise vatanımızın kurtuluşunun ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımının atıldığı şehirde olması nedeniyle apayrı bir yere sahip olacaktır. 100. yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizle yaşıt Samsun Baromuzun hizmet binası, Cumhuriyet'in en önemli devrimi olan hukuk devriminin korunması için en önde mücadele edecek olan avukatların çatısı olacaktır" dedi.

Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran da "Tam 101 yıldır adalet arayan vatandaşa sığınak olmuş Samsun Barosu nihayet kendi yuvasına kavuşuyor. Bizler bugün, Samsun Barosu'nun 2.200 avukatını ve 300 stajyerini bir çatı altında toplayacak bir yuvanın temelini atıyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NA ZİYARET

TBB Başkanı Sağkan, Samsun Barosu Başkanı Yıldıran ve Yönetim Kurulu üyelerinin eşliğinde Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç'ı makamında ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle