KADIN VE ÇOCUKLARIN DEPREMLERİN ETKİLERİNDEN KORUNMASINA YÖNELİK DESTEK PROJESİ İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

841

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) eş faydalanıcısı olduğu; Avrupa Birliği, UNICEF ve UN Women tarafından eş finanse edilen "Kadın ve Çocukların Depremlerin Etkilerinden Korunmasına Yönelik Destek Projesi"nin imza töreni, 24 Şubat 2025 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Törende; TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, UNOPS Avusturya Çok Ülkeli Ofis Direktörü Simonetta Siligato, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktör Yardımcısı Elisa Fernandez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Barbaros Murat Köse birer konuşma yaptı.

Sağkan, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Melih Yardımcı'nın da katıldığı törende yaptığı konuşmada, tüm dünyada kadına ve çocuğa dönük şiddet ve istismar vakalarıyla daha etkin şekilde nasıl mücadele edileceğinin yollarının arandığını söyleyerek, "Türkiye de aynı arayışın içerisinde ve bu kapsamda Barolarımızın kadın hakları ve çocuk hakları merkezleri ile bu mücadeleye katkı sunmaya gayret ediyoruz. Ancak buna bir de 6 Şubat 2023 gibi çok ağır bir deprem felaketinin eklenmesiyle birlikte, özellikle adalete erişimde dezavantajlı olarak tanımladığımız kadınlar ve çocuklar bakımından çok daha etkin bir destek faaliyeti yürütmek zorunluluk olmuştur" dedi.

Sağkan, TBB ve Baroların bu süreçte depremzedelerin hukuki ihtiyaçlarının karşılanmasında ve haklarının savunulmasında çok büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle