Açış Konuşması

7134

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI’NIN 04 KASIM 2010 TARİHİNDE ANKARA’DA YAPILAN “TURKEY-SPAIN LEGAL SERVICE MEETING/TÜRKİYE-ISPANYA HUKUK HİZMETLERİ TOPLANTISI” KONULU ETKİNLİKTE İNGİLİZCE OLARAK YAPTIĞI AçIŞ KONUŞMASI

Dear Counselor,

Dear Colleagues,

Dear Guests,

At first, I want to say everybody well come, and then I would like to express  both Union of Turkish Bar Associations’ and my personal good wishes to all participants..

I am extremely grateful to the Counselor of Economic and Commercial Office of the Spanish Embassy in Ankara for giving me the opportunity to address this distinguished meeting. I would like to take this opportunity to say that I am very honor, happy and pleasure with you.

Today’s legal and business world is changing at an unprecedented pace. In many ways, globalization is driving this change. The communications revolution and the spread of information technology are deeply bound up with globalizing processes. This is so even within the economic sphere. Twenty-four-hour money markets depend upon a fusion of satellite and computer technologies, affecting many other aspects of society too. Globalization also squeezes sideways, creating new economic and cultural regions that sometimes cross-cut the boundaries of nation-states. Globalization, in sum, is a complex range of processes, driven by a mixture of political and economic influences. It is changing everyday life, particularly in the developed countries, at the same time as it is creating new transnational systems and forces.

The Old Testament warns us that “it is not good for man to be alone.” By using this warning we may say that “it is not good for governments, companies, organizations to be alone.”  We need to cooperate, to communicate, to touch, to assist each other, and to share our knowledge. Otherwise, our governments, our organizations, our professions become depressed, unhappy and confused. Shortly, in such a kind of world, we, the human beings, the lawyers, organizations, companies can not live alone.        

This is why we cooperate with the General Council of Spanish Lawyers, the Spanish Institute for Foreign Trade and the Economic and Commercial Office of the Spanish Embassy in Ankara. 

Dear Colleagues,

Dear Guests,

Union of Turkish Bar Associations is decisive to establish sincere and continuous communication with other attorneys worldwide, and exchange views with them, and promote and teach culture of legal profession on national level and take up more expedited strides in these areas, and for accomplishment of these scope of objectives expects assistance from world’s attorneys and their Bar Associations and any other relevant international organizations related to practice domain of the attorneys.

Union of Turkish Bar Associations hopes to be able, in connection with specialized education and up dating information and knowledge of its members, to join worldwide information networks, and have potent presence and participation in international markets of rendering legal services.

This is the reason of our participation to this meeting.

I believe that this meeting shall be a successful and fruitful and shall have many productive outcomes.

Thank you very much for your attention.


V.Ahsen Coşar
Attorney at Law
The President of Union of Turkish Bar Associations  

 

 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI’NIN 04 KASIM 2010 TARİHİNDE ANKARA’DA YAPILAN “TÜRKİYE-İSPANYA HUKUK HİZMETLERİ TOPLANTISI/TURKEY-SPAIN LEGAL SERVICE MEETING” KONULU ETKİNLİKTE İNGİLİZCE OLARAK YAPTIĞI AÇIŞ KONUŞMASI’NIN TÜRKÇE TERCÜMESİ

Sayın Müsteşar,

Değerli Meslektaşlarım,

Sayın Konuklar,

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Türkiye Barolar Birliği ve kendi adıma tüm katılımcılara en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bu seçkin toplantıda bana konuşma yapma fırsatı verdikleri için İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Dairesi Müsteşarı’na müteşekkirim. Bu bağlamda, sizlerle beraber olmaktan büyük onur, mutluluk ve memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Günümüzün hukuk ve iş dünyası benzersiz bir hızla değişim göstermektedir. İletişim alanında yapılan devrim ve bilişim teknolojisinin yayılması büyük ölçüde küreselleşmeyle ilgilidir. Bu değerlendirme, ekonomik faaliyet alanı için de geçerlidir. Bilindiği üzere yirmi dört saat faaliyet gösteren para piyasaları uydu sistemleri ve bilişim teknolojilerine dayanmakta olup söz konusu sistem ve teknolojiler toplum hayatının diğer pek çok alanını da etkilemektedir. Küreselleşme aynı zamanda yanlamasına etkiler göstererek bazen ulus devlet sınırları ile kesişen yeni ekonomik ve kültürel bölgeler yaratmaktadır.  Özetleyecek olursak küreselleşme, politik ve ekonomik etkileşimler karışımının yönlendirdiği,  karmaşık bir süreçler silsilesidir. Bu süreç, özellikle gelişmiş ülkelerde,  günlük hayatı değiştirmesinin yanı sıra ulus aşırı yeni sistemler ve güçler yaratmaktadır.

Eski Ahitte; “ yalnız olmak insan için iyi değildir”  şeklinde bir uyarı yer alır. Bu uyarıdan hareket ederek; “hükümetler, şirketler, kurum ve kuruluşlar için tek yalnız olmak iyi değildir” diyebiliriz.

Bu bağlamda, bizler işbirliği yapmak, iletişim kurmak, temas etmek, birbirimize yardım etmek, bilgilerimizi paylaşmak zorundayız. Aksi takdirde, hükümetlerimiz/devletlerimiz, kurumlarımız, mesleğimiz mutsuz, huzursuz olur, şaşırır. Kısaca, böylesi bir dünyada birey olarak, avukat olarak, kurum ve şirket olarak tek başımıza yaşayamayız.

Bu nedenledir ki biz,  İspanyol Avukatları Genel Konseyi, İspanyol Dış Ticaret Enstitüsü ve İspanya Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarlığı ile işbirliği yapmaktayız.

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Konuklar,

Türkiye Barolar Birliği, dünya genelinde diğer avukatlarla sürekli iletişim halinde olmak,  görüş alışverişinde bulunmak,  avukatlık mesleğini geliştirmek, ulusal düzeyde avukatlık kültürünü öğretmek ve bu alanlarda hızlı adımlar atmak konusunda içten ve kararlıdır. Bu yöndeki amaçlarını gerçekleştirmek için dünya genelinde tüm avukatlardan, Barolardan ve ilgili diğer uluslararası kuruluşlardan destek beklemektedir.

Türkiye Barolar Birliği, üyelerine yönelik olarak sunacağı uzmanlık eğitimi ve bilişim ağları ile ilgili bilgi ve becerilerini güncelleştirmek suretiyle, avukatların dünya çapında faaliyet gösteren bilgi ağlarına ulaşmasını sağlamayı ve avukatlık hizmetleri verebilecekleri uluslararası pazarlarda güçlü birer varlık göstermelerini ümit etmektedir.

Bu toplantıya katılmamızın nedeni de budur.

Ben bu konferansın başarılı olacağına, pek çok verimli sonuçlar doğuracağına inanıyorum.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.


Av. V. Ahsen Coşar
Türkiye Barolar Birliği Başkanı