Açış Konuşması

4040

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. V. AHSEN COŞAR'IN
AV. PROF. DR. FARUK EREM EVİ'NİN
AÇILIŞINDA YAPTIĞI AÇIŞ KONUŞMASI 22.01.2011

Değerli Başkanlar,

Değerli Konuklar,

Sevgili Meslektaşlarım,

Vefa sadece kişilere değil, kurumlara da ait olan bir duygudur. Vefa duygusu erdemli insanlarda, erdemli kurumlarda olur. Türkiye Barolar Birliği vefalı ve erdemli bir kurumdur. O nedenle şimdi açtığımız bu avukat evinin adını mesleğimize, Türkiye Barolar Birliği'ne büyük emeği geçmiş ve aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği'nin de ilk başkanı olan "Av.Prof.Dr.Faruk Erem Evi" olarak koyduk.

Buranın şimdiki haliyle meslektaşlarımızın hizmetine sunulması, rahmetli başkanımız Özdemir Özok'un fikriydi. Bir anlamda burayı bu şekilde düzenleyip açmakla, O'nun da vasiyetini yerine getirmiş oluyoruz. Bu mekanın şimdiki hale getirilmesinde en büyük pay ve emek, değerli Yönetim Kurulu üyelerimiz Sayın Kadri Necati MARKOÇ'un, Sayın Ahmet GÜREL'in, Sayın Mehmet Zeki DURMAZ'ın, Sayın Turgay BİLGE'nin ve yine Birliğimiz çalışanlarından mühendis Sayın Serkan AVŞAR'ın, mimar Gülbin İLGÜN'ün, Başkan Danışmanları Sayın Orhan EKMEKÇİOĞLU ve Sayın Oğuzhan BUHUR'undur. Kendilerine yönetimimiz adına, kendi adıma teşekkür ediyorum.

Sizlerin de duygu ve düşüncelerine tercüman olduğuna inandığım bu duygu ve düşüncelerle ve hep birlikte kurdelayı keserek açıyoruz. Hepimize hayırlı olsun.

Av.V.Ahsen Coşar  
Türkiye Barolar Birliği Başkanı