ATAMIZI VEFATININ 85. YILINDA TBB ÖNÜNDE DÜZENLEDİĞİMİZ TÖRENLE ANDIK

2015

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve 100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında Türkiye Barolar Birliği (TBB) girişindeki Atatürk anıtı önünde düzenlediğimiz törenle andık.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim ve Denetleme kurul üyeleri; Artvin Barosu Başkanı Av. Ayla Varan, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ve TBB çalışanlarının katıldığı tören, Sağkan'ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Birlik Başkanı Sağkan, törende yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu ve Rumeli'deki cemiyetleri, Sivas Kongresi'nde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak bir araya getirdiğini ve Kurtuluş Savaşı'nın temelini, "hukuku müdafaa etmek" olarak kurguladığını söyledi. Sağkan, "Bugün de bizler, yine hukukun üstünlüğünü müdafaa etmek için, Atatürk'ün izinde ve ilkeleri ışığında mücadele eden avukatlarız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, şükranla ve minnetle tekrar ve tekrar anıyorum" dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle