Birincilik Ödülü Sahibini Buldu

5653

İÇERİDEN – HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR ARASI
RESİM YARIŞMASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar, İçeriden - Hükümlü ve Tutuklular Arası Resim Yarışması’nda birincilik ve mansiyon almaya hak kazanan hükümlülerin ödüllerini vermek üzere Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi’ni ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Av. Talay Şenol ve Başkan Danışmanı Av. Oğuzhan Buhur’un kendisine eşlik ettiği Sakarya gezisine Baro’yu ziyaret ederek başlayan Coşar burada meslektaşlarıyla avukatlık mesleğinin sorunları üzerine sohbet etti. Birlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Coşar, Sakarya Barosu Başkanı Av. Nihat Nalbantoğlu’na ev sahipliği için teşekkür ederek, kendisine bir plaket sundu.

Disiplin Kurulu Başkanı Av. Erdoğan Saruhanoğlu, Sakarya Barosu Başkanı Av.Nihat Nalbantoğlu ve Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Tamer Solakoğlu’nun da katılımıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ferhat Kapıcı’yı ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar, kendisine TBB plaketi sundu.

Heyet daha sonra hep birlikte Ferizli’deki Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne geçti.

Türkiye Barolar Birliği tarafından Avukatlar Haftası-2011 dolayısıyla düzenlenen “İçeriden – Hükümlü ve Tutuklular Arası Resim Yarışması”nda birinciliğe layık görülen hükümlü İbrahim Erkut ile mansiyon almaya hak kazanan hükümlü Altuğ Gök’ün ödülleri, burada düzenlenen bir törenle verildi.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar, yarışmaya beklenenden çok ilgi gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Birey ve insanlık olarak yaptığımız kötü şeylerin yanı sıra iyi ve güzel şeyler de yapıyoruz. İyi ve güzel şeylerin en başında şiiriyle, romanıyla, resmiyle, heykeliyle sanat geliyor. Sanat yoluyla kendimizi ifade ediyoruz, tedavi ediyoruz. Ben resim yapan mahkum kardeşlerimi kutluyorum. Bu yıl ilki düzenlenen bu etkinliğin gelecek yıl ve yıllarda da devam edeceğini ve giderek kurumsallaşacağını özellikle ifade etmek isterim.  Bu etkinliğin düzenlenmesinde Türkiye Barolar Birliği olarak bizim önümüzü açan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne, misafirperverlikleri için Sakarya Cumhuriyet Başsavcımıza, Cezaevi Savcımıza ve Kurum Müdürümüze Türkiye Barolar Birliği yönetimi adına, kendi adıma teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.  

Hükümlü ve tutukluların da izledikleri törenin ardından, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Sönmez’e,  Cezaevi Savcısı Haydar Memiş’e ve İnfaz Hakimi Selçuk Altun’a birer plaket sundu.

Kurum Müdürü Metin Sönmez de, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar’a hükümlü ve tutuklular tarafından yapılmış bir gemi hediye etti.