CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'İ ZİYARET EDEN TBB BAŞKANI SAĞKAN, "ADALETE ERİŞİM HAKKI"NIN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

778

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, kendisine eşlik eden Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Sayman Av. Gökhan Bozkurt ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i makamında ziyaret etti. Görüşmede Özel'e de CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Gül Çiftçi ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

Özgür Özel'i, CHP Genel Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutlayan Sağkan görüşmede, TBB ve Baroların adli yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi vererek, maddi imkansızlıklar nedeniyle adalete erişim hakkını kullanamayan yurttaşların sorunlarını gündeme getirdi.

Sağkan, Türkiye Belediyeler Birliği'nin mevzuatının, yurttaşların hak arama özgürlüğüne ve adalete erişim hakkının yaşama geçirilmesine katkı sağlama imkânı tanıdığını ifade ederek, TBB ve Barolar ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin bu konuda ortak bir çalışma yürütebileceğini dile getirdi. Özellikle kadına dönük şiddet vakalarında adalete erişim konusunda yapılan görüş alışverişi sonucunda sürecin yetkili kurullarla çalışılması kararlaştırıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle