ÇOCUKLARI CİNSEL SÖMÜRÜYE MAHKUM EDEN KARANLIK ZİHNİYET YOK OLUNCAYA DEK HUKUK MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

538

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'nun (TÜBAKKOM) takibinde olan, 6 yaşından itibaren "sözde" evlilik adı altında 29 yaşındaki Kadir İstekli’nin nitelikli cinsel istismarına defalarca maruz kalan/bırakılan HKG'nin İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen dosyasının 7. celsesinde hüküm verildi.

Çocuğun nitelikli cinsel istismarı isnadı ile yargılanan sanık Kadir İstekli indirim uygulanmaksızın ve zincirleme suç hükümleri doğrultusunda 30 yıl, sanık Yusuf Ziya Gümüşel indirim uygulanmaksızın ve zincirleme suç hükümleri doğrultusunda 20 yıl ve sanık Fatma Gümüşel 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanıklardan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına hükmolunurken Fatma Gümüşel hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu haftada; Cumhuriyet kazanımlarımızın ne denli önemli olduğunun bilinciyle, kadınları ve çocukları istismara ve cinsel sömürüye mahkum eden karanlık zihniyet yok oluncaya dek hukuk mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi, kız çocukları ve kadınların yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu 
TÜBAKKOM


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle