FEYZİOĞLU: 19 MAYIS’TA ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜĞÜMÜZÜ SAMSUN’DA GÖSTERECEĞİZ

2416

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 4-5 Mayıs'ta TBB'nin Mali Genel Kurulu'nu yapacağı Samsun'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Feyzioğlu, sabah basın mensuplarıyla biraya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

Feyzioğlu, "4, 5 Mayıs'ta mali genel kurulumuz var. çok özel bir dönemde biz genel kurulumuzu burada yapmaya karar verdik. Bu vesileyle de iki sene öncesinden bu kararı alan TÜRKİYE Barolar Birliği Genel Kurulu'nun o zamanki delegelerine teşekkür ediyorum. Samsun Baromuz, 'Genel Kurul Samsun'da olsun' dediğinde oybirliğiyle bu karar alandı. Ne kadar isabetli olduğunu da gün yaklaştıkça görüyoruz" dedi.

19 Mayıs'ta cübbelerimizle Samsun'dayız

Ardından 19 Mayıs'ta TÜRKİYE'nin her yerinden avukatlarla yine Samsun'da olacaklarını söyleyen Feyzioğlu, "Buradayız, cübbelerimizle. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürüdüğümüzü bir kez daha göstereceğiz. Benim açımdan bir önemi daha var. Mustafa Kemal ile birlikte o gün Samsun'a çıkanlardan biri de Tabip Yüzbaşı Behçet Feyzioğlu. Dolayısıyla bir gurur duyduğumuz aile büyüğümüzü de Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla birlikte anmış olacağız. Ay sonunda da Samsun'da da avukat spor oyunlarını yapıyoruz. Yani Samsun bizim açımızdan son derece dolu dolu geçecek bir Mayıs ayına giriyor" diye konuştu. 

Biz ayaklarına gidiyoruz

Samsun'da avukatlarla bir araya gelip sohbet edeceğini ve bir de konferans vereceğini belirten Feyzioğlu, meslekte 60, 50 ve 40 yılını dolduran meslektaşlarına da madalyalarını vereceğini kaydetti. 

Feyzioğlu, "Eskiden büyükler Ankara'ya çağırılır orada yapılırdı. Biz göreve geldiğimizinden beri onların ayaklarına gitmeyi tercih ediyoruz. Hatta hasta olanlar da olabiliyor. Onların da evine gitmeye çalışıyoruz. Bugün meslek büyüğümüz avukat Tuğrul beyin de evine gideceğiz" dedi. 

Feyzioğlu, Valilik, Başsavcılık, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve BAM'ı da (Bölge Adliye Mahkemesi) ziyaret edeceğini söyledi. 

Feyzioğlu, daha sonra Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer'i ziyaret etti. 

Feyzioğlu, meslekte 40'ncı yılını dolduran ve hastalığı nedeniyle evinden çıkamayan Avukat Tuğrul çelikkanat'ı da evinde ziyaret ederek madalyasını verdi. Feyzioğlu, çelikkanat'ın eşine de çiçek verdi. 

Feyzioğlu'nun ziyaretleri sırasında Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ile TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Ahmet Şakir Uzun ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken de hazır bulundu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle