"GELİNCİK PROJESİ" HAYATA GEÇİRİLDİ

1385

SAĞKAN: TBB ELİNDEKİ TüM İMKANLARLA KADIN HAKLARI İçİN SAHADA MüCADELE EDEN MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAK

Ankara Barosu Gelincik Merkezi 12. Yılını kutluyor. Gelincik Merkezi’nin 12. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında depremden etkilenen kadın ve çocuklara psikolojik destek vermek amacıyla ‘Gelincik Projesi’ hayata geçirildi.

Projenin açış konuşmalarını TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av R. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Zeynep Tepegöz yaptı.
Sağkan konuşmasında, Gelincik Merkezi’nin sorumluluğunun bugünün TÜRKİYE’sinde kurulduğu günden daha fazla olduğunu söyledi:

“Bundan sonraki sürecinde de TÜRKİYE Barolar Birliği’nin de elindeki tüm imkanlarla sahada kadınların hakları için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın yanında olacağını tekrar buradan ifade etmek isterim. Gelincik Merkezi’nin kuruluş şemasını ele alarak TÜRKİYE’deki tüm illerde yaygınlaştırmak üzere bir proje başlatıldı TBB’de. Rol modelimiz Gelincik Merkezi’dir. Pilot illerde şu anda bu uygulama başlayacak. Muhakkak ki bu uygulamanın diğer illerde yaygınlaşmasında da Ankara Barosu ve Gelincik Merkezi’nin üyeleri bu işin lokomotifi olacaktır. Bu vesileyle Gelincik Merkezi’nin 12. Yılını kutlarken son sözümüz; İstanbul sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz”

Açış konuşmalarının ardından Prof. Dr. üstün Dökmen “Yaşama Tutunmak” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle