GEZİ DAVASI TUTUKLULARINA ZİYARET

2555

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ercan Demir ve Av. Ramazan Erhan Toprak ile İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’ndan oluşan heyet, Silivri Cezaevi ile Bakırköy Kadın Cezaevi'nde bulunan Gezi Davası tutukluları ile bir başka davadan tutuklu bulunan Av. Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret etti.

Heyet ilk olarak Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı ziyaret etti. Daha sonra Kozağaçlı ziyaretini gerçekleştiren TBB Başkanı ve beraberindekiler buradan Bakırköy Kadın Cezaevi’nde bulunan Gezi Davası tutukluları Mücella Yapıcı, çiğdem Mater ve Mine özerden’le görüştü.

TBB Başkanı Sağkan, Silivri Cezaevi çıkışında basına bir açıklamada bulunarak şunları söyledi:

“Bugün 6 Haziran. Bundan tam 9 sene önce bu ülke demokrasi tarihinin gördüğü en haklı, en barışçıl belki de en onurlu eylemine tanıklık etti. Gezi direnişinde binlerce insan özgürlüğü, eşitliği savundu. Temel hak ve özgürlüklerine keyfi olarak müdahale edilemeyeceğini yüksek sesle ifade etti. Tüm bu haklar savunulurken tabii ki bunun bir bedeli olacağı tahmin ediliyordu. Ve maalesef ki tam dokuz yıldır, Gezi direnişine katılanlar bu ülkede bedel ödüyorlar. Ve en ağır bedeli de Gezi direnişinde yaşamlarını kaybeden Ali İsmail Korkmazlar, Berkin Elvanlar ödediler. Şimdi de yıllardır bu davadan tutuklu olan Osman Kavala, geçtiğimiz haftalarda tutuklanan meslektaşımız Avukat Can Atalay, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay. çok net olarak ifade edeyim: Gezi yargılaması bu ülkenin Dreyfus Davası’dır. Gezi yargılaması, bu ülkede yargının siyasete alet edilmesinden de öte, yargının siyasete kurban edilmesidir, yargının hak ve özgürlükleri kısıtlamak için araçsallaştırılmasının çok ağır bir örneğidir.

“GEZİ’DE SAVUNULAN TüM HAKLARI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz bugün İstanbul Barosu Başkanımız Sayın Mehmet Durakoğlu; TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyelerimiz Sayın Ercan Demir ve Sayın Erhan Toprak ile birlikte burada Gezi Davası tutuklularını ve yine adil yargılanma hakkının çok kez ihlal edildiği bir davanın tutuklusu meslektaşımız Avukat Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret ettik. Gezi’nin dokuzuncu yıl dönümünde buradan şunu ifade etmek isteriz: Gezi’de savunulan tüm hakları TÜRKİYE Barolar Birliği olarak sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Gezi’de vardık, bugün de varız, yarın da var olacağız.”

SİLİVRİ VE BAKIRKöY’DEN “öZGüRLüK” MESAJI

Sağkan, gazetecilerin sorusu üzerine Gezi tutuklularının mesajlarını da ileterek şunları söyledi:

“Gezi tutukluları, bu davanın siyasi bir yargılama olduğunun son derece farkında olarak bir bedel ödediklerini biliyorlar. Şunu ifade ettiler bize: Gezi’nin felsefesi olan eşitlik için, özgürlük için bir bedel ödenmesi gerekiyordu ve bu bedeli bizlerin ödemesi gerekiyorsa, bunu ödemeye hazırız. Yeter ki o felsefe bu ülkenin topraklarında hayata geçsin. Yeter ki TÜRKİYE Cumhuriyeti, eşit, özgür, demokrasinin içselleştirildiği, insan haklarının korunduğu bir ülke haline gelsin.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle