GÖREVİ NEDENİYLE KATLEDİLEN MESLEKTAŞIMIZ AV. MEHMET ERDAL ÇAM, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

6020

SAĞKAN: BU BİZİM KADERİMİZ DEĞİL, OLMAYACAK!

Görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam için Bodrum Adliyesi önünde düzenlenen törene Çam’ın ailesiyle birlikte Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı.

Türk Bayrağı ve cübbesinin Çam'ın tabutunun üzerine örtüldüğü törende bir konuşma yapan Birlik Başkanı Sağkan, avukatlara dönük son zamanlarda artarak devam eden saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu saldırıları reva görenleri de adil yargılanmaları için yine biz temsil ediyoruz. Aynen bugün kıymetli başkanımızı katleden kişinin savunmanlığını üstlenmek durumunda kaldığımız gibi; öldürülüyoruz, katlediliyoruz, ancak günün sonunda o kişinin haklarını da biz savunuyoruz. Bu bizim kaderimiz değil, olmayacak. Bunun kaderimiz olmadığını en yüksek sesle hep beraber dile getireceğiz. Değerli başkanımızın ailesine söz veriyorum, dava dosyası hem Birliğimiz hem Denizli hem Muğla Barosu hem de 81 baromuz tarafından etkin biçimde takip edilecektir. Bundan sonra da avukata dönük şiddet son bulana kadar her türlü mücadeleyi 180 bin avukatımız ve barolarımız ile birlikte vereceğiz” dedi.

Çam, Bitez Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Akyarlar Mahallesi'ndeki Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayda yaşamını yitiren Muğla Barosu üyesi meslektaşımız Av. Berker Çavdar’ın babası emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ın cenaze töreninin ise yakınlarının yurt dışından gelmesinin ardından yapılacağı belirtildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle