HAKKARİ'DE BARO BAŞKANLARIYLA YAPILAN 'KAYYIM ATAMASINA' İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASINA TBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ AV. ALİ BAYRAM KATILDI

608

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram; Hakkâri Barosu Başkanı Av. Ergün Canan, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Elik, Şırnak Barosu Başkanı Av. Rojhat Dilsiz ve Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz ile Hakkâri Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, seçmen iradesine saygı gösterilmesini istedi.

Açıklamada, "31 Mart 2024 tarihinde Hakkâri halkı hür iradesi ile 5 yıl boyunca kendisini temsil edecek belediye başkanını ve siyasal anlayışı belirlemiştir. Bu iradeye saygı göstermek demokratik laik hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirmektir. Maalesef bugün yurttaşın fikir hürriyetine, seçme ve seçilme hakkına yürütme eliyle ölçüsüz bir müdahalede bulunulmuş ve yine anayasal bir hak olan masumiyet karinesi de göz ardı edilmiştir. Devam eden bir kovuşturma ve soruşturma nedeniyle belediye başkanının geçici süre ile görevden alınması ölçüsüz bir tedbir uygulandığını göstermektedir" denildi.

"İçişleri Bakanlığının bu tasarrufu, yapmış olduğu siyasal tercih nedeniyle vatandaşı cezalandırmaktır" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, yetki ve usulde paralellik ilkesi gereği belediye başkanının görevine iade edilmesi istendi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle