İnsan Hakları Günü kapsamında Yargı Reformu Stratejisi 2019’un Değerlendirilmesi

891

10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında TÜRKİYE Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından Yargı Reformu Stratejisi 2019’un Değerlendirilmesi başlıklı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi üyesi Recai Akyel, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Eyyüp Sabri çepik, TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan ve üyeleri, TBB Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa ile konuşmacılar ve izleyiciler katıldı.

Feyzioğlu, yaptığı açış konuşmasında, İnsan Hakları Merkezi’nin yuvarlak masa toplantılarına geçmesini dileyerek, “Yeni model yuvarlak masa toplantılarında çok ciddi geri dönüşümler aldığımızı düşünüyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni hazırlarken de böyle bir yolu izledik. Tek taraflı yapılan konferanslar günümüzde arzu edilen faydayı sağlamıyor” dedi.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Eyyüp Sabri çepik ve TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan’ın da konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. 

üç oturum şeklinde düzenlenen etkinlikte, Av. Prof. Dr. Necdet Basa “Yargı Paketinin Genel Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. Zehra Odyakmaz ile Doç. Dr. Erdem İlker Mutlu “Hukuk Mesleklerine Giriş Konusundaki Düzenlemeler”, Av. İzzet Varan, Prof. Dr. Devrim Güngör ve Prof. Dr. Timur Demirbaş “Kişi özgürlüklerine ve İnfaz Hukukuna İlişkin Düzenlemeler”, Prof. Dr. Durmuş Tezcan “Soruşturma, Kovuşturma, Kanun Yollarına, İfade özgürlüğüne İlişkin Düzenlemeler”, Prof. Dr. Feridun Yenisey ve Av. Uğur Altun ise soru – cevap ve değerlendirmeler adı altında konuşmalar yaptılar.

Etkinliğin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde Kurgusal Savunma Yarışması ödül töreni düzenlendi ve “Temel Hak ve özgürlükler” konulu karikatür sergisinin açılışı yapıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle