KURUCU BAŞKANIMIZ AV. PROF. DR. FARUK EREM'İ KABRİ BAŞINDA ANDIK

1307

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kurucu Başkanı Av. Prof. Dr. Faruk Erem’i, vefatının 25'inci yılında saygı ve özlemle andık.

Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Güçlü Bolat, Faruk Erem’in eşi Nevin Erem, yakınları, avukatlar ve TBB çalışanları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Sağkan, TBB’nin Faruk Erem’e Türkiye’de olduğu gibi uluslararası alanda da en saygın ve güvenilir kurumlarından biri haline gelmesindeki katkısından dolayı büyük bir vefa duyduğunu ifade etti. Onun değerlerini yaşatmanın, mücadelesini sürdürmenin en anlamlı vefa olacağını kaydeden Birlik Başkanı, “Biz de hem Faruk Erem’den hem de vefat eden ve hayatta olan diğer Birlik başkanlarımızdan aldığımız mirası taşımaya gayret ediyoruz” dedi.

Sağkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Faruk Hocam aynı zamanda, Türkiye’de hukuk tartışmalarının sosyoloji ve felsefeyle harmanlanmasına ve hukukun üstünlüğü ilkesinin toplumumuza kazandırılmasına verdiği katkılarıyla, idam cezasına karşı yaşam hakkını savunmasıyla, 70’li yıllarda DGM’lere karşı en sert çıkışı yapmasıyla, 12 Eylül Anayasası’na ilk itiraz eden kurum olan Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı olmasıyla, insan hakları mücadelesiyle; ülkemize, toplumumuza ve hukuk camiamıza çok büyük katkıları olan efsanevi Başkanımızdır. Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Yaptıklarını, değerlerini yaşatmaya, edindiğimiz mirası hakkıyla taşımaya gayret edeceğiz.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle