Makedonya Barolar Birliği Genel Kurulu

7474

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar, Başkan Yardımcısı Berra Besler, Yönetim Kurulu Üyeleri Asude Şenol ve Serhan Özbek, Makedonya Barolar Birliği’nin daveti üzerine Makedonya Barolar Birliği’nin 28 Mayis 2011 tarihinde Struga’da yapilan  56. Genel Kurulu’na katıldılar.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar’ın, Genel Kurul’da İngilizce olarak yaptığı konuşma ile bu konuşmanın Türkçe tercümesi aşağıda sunulmuştur.

Dear President of Macedonian Bar Association

Dear Presidents,

Dear Colleagues,

It is a good opportunity for me to address you. Thanks for it. If you give me a few minutes I will share my feelings and some of my ideas on our common issues.

First of all I would like to say that we are very happy and pleasure here with you.  

Second, I present my personal, my delegations’ and Turkish advocates’ good wishes to President Mr.Nenand and the members of Macedonian Bar Association.
    
We, the advocates and Bar Associations know that understanding of the nature of the legal order and legal reasoning is of significant cultural value itself. Understanding of law is essential to understanding of the values of our society and of the international community.

Law’s itself, democracy, freedom, rule of law, security, peace and justice are highly valued by advocates and Bar Associations. Thus, our Bar Associations are firmly committed to democracy, freedom, peace, human rights and rule of law.

To build a safer, freer and fairer world is the most important aim and duty of the advocates and of the Bar Associations.

These are the reasons why we are here with you.  

Thank you very much for your attention.

 

Makedonya Barosu’nun Sayın Başkanı,

Sayın Başkanlar,

Sayın Meslektaşlarım,

Sizlere hitap etmek benim için iyi bir fırsat oldu. Bunun için teşekkür ediyorum. Bana bir kaç dakika verirseniz sizlerle duygularımı ve ortak sorunlarımız üzerine olan kimi düşüncelerimi paylaşacağım.

Her şeyden önce burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu ve hoşnut olduğumuzu ifade etmek isterim. Başkan Sayın Nenand’a ve Makedonya Barosu’na şahsımın, benimle birlikte olan arkadaşlarımın, Türk avukatlarının en iyi dileklerini sunarım.

Biz avukatlar ve Barolar hukuk düzeninin ve hukuk aklının doğasını anlamanın kendi başına önemli bir kültürel değer olduğunu biliriz. Toplumumuzun ve uluslararası camianın değerini anlamak için hukuku anlamak gerekir.

Hukukun kendisi, demokrasi, özgürlük, hukukun egemenliği, güvenlik, barış ve adalet biz avukatlar ve barolar için yüksek değerdedir. Öyle olduğu için barolarımız demokrasiye, özgürlüğe, barışa, insan haklarına, hukukun egemenliğine içtenlikle bağlıdırlar.

Emniyetli, özgür ve adil bir dünya inşa etmek biz avukatların ve Baroların en önde gelen amacı ve ödevidır.

Burada sizlerle birlikte olmamızın nedeni de budur.  

Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.