Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu

21956

“Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu yardımlarının kapsamı genişliyor”

  1. Kronik hastalığı olup, kesintisiz tedavi ve takibi gereken avukat stajyerlerinin yasa gereği kesintiye uğrayan sağlık sigortası haklarının devamı için, isteğe bağlı genel sağlık sigortası primleri Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu tarafından karşılanacaktır. Bu durumda olan avukat stajyeri adaylarının başvuru sırasında durumlarını belgelendirmeleri ve iletişim bilgilerini ilgiliye vermeleri halinde, SYDF birimi kendileri ile irtibata geçecektir.
  2. İhtiyaç sahibi emekli avukatlara, hastalık, yaşlılık ve  malullük hallerinde Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu tarafından ek emeklilik geliri sağlanması uygulamasına 01.02.2011 tarihinde başlanıyor.

    Koşullar ve detaylı bilgi için ……..(YÖNERGE 1)

  3. Tedavi amacıyla Ankara’ya gelen üye ve refakatçisinin TBB tesislerinde konaklaması halinde konaklama bedeli TBB SYDF tarafından karşılanacaktır.

    Koşullar ve detaylı bilgi için….(YÖNERGE 2)

  4. Üyelerin sağlık hizmetlerini daha kolay alabilmelerini temin amacıyla her bölgede uygun görülen hastaneler ile doğrudan sağlık alımı anlaşmaları yapılmaya başlanmıştır. Anlaşma yapılan hastanelere, sağlık giderleri için üyeye yapılacak yardım, TBB SYDF tarafından doğrudan ödenecek, üyeden herhangi bir belge veya rapor  talep edilmeyecektir.
  5. Anlaşmalı kurumlar, güncellenerek sitemizde yayınlanacaktır.
  6. Üyelerin eş ve çocuklarının sağlık yardımlarından yararlandırılmasına yönelik çalışmalar son aşamaya gelmiş olup en kısa zamanda devreye girecektir.