TBB BAŞKAN YARDIMCISI AV. GÜRKAN ALTUN HATAY'DA RÖNESANS REZİDANS DAVASININ DURUŞMASINA KATILDI

1090

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yıkılarak 296 kişinin ölümüne neden olan Rönesans Rezidans davasının Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmasına katılarak, TBB’nin davaya katılma talebini iletti.

Altun, TBB’nin iki avukat meslektaşını kaybetmek suretiyle suçtan doğrudan zarar gören tüzel kişi olması nedeniyle sanıkların eylemlerinden zarar gördüğünün açık olduğunu ifade etti.

Altun katılma talebinin yanı sıra, TBB olarak deprem zamanında rönesans müteahhitleri ve teknik sorumluları hakkında “olası kast ile insan öldürme” suçlarını işlediklerinden bahisle suç duyurusunda bulunduklarını, depremin başından beri Hatay Barosu ve TBB Deprem Koordinasyon Merkezi ile sahada olduklarını ve enkaz radarı uygulamasını da kullanarak örnek alma, koordinat belirleme ve fotoğraflama anlamında başsavcılıkça yapılan olay yeri inceleme ve tespitlerine katkı sağladıklarını beyan etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme TBB’nin katılma talebinin reddine, kamu görevlileri hakkındaki soruşturma dosyalarının akıbetinin beklenmesine, sanıkların eylemine yönelik olası kast değerlendirmesinin ise sonraki celse yapılmasına karar veren mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 24 Ekim’e bırakılmasına karar verdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle