TBB BAŞKANI SAĞKAN, GÜMÜŞHANE BAROSU’NU ZİYARET EDEREK MESLEKTAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

994

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Gümüşhane Barosu’nu ziyaret ederek Baro Başkanı Av. Metin Aslan, Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşlarla bir araya geldi.

Sağkan daha sonra, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yeni anayasa ve af gibi gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Gazze’de çok ağır bir insanlık suçu işlendiğini belirten Sağkan, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Gazze’de yaşanan insanlık dramının bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.

Sağkan yeni anayasa konusunda ise, Anayasa’nın toplumsal bir uzlaşı metni olduğunu hatırlatarak, “Geniş bir uzlaşı zemininin oluşturulması ve bu uzlaşı zemininde bütün bileşenlerin, başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere sivil toplumun, basının, üniversitelerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin, baroların görüşlerinin alınması gerekiyor” dedi.

Af tartışmalarına ilişkin olarak ise Sağkan, bu tartışmanın toplumdan uzak yürütülmesini yanlış bulduğunu belirterek, Cumhuriyetin 100. Yılı ya da cezaevlerinin doluluğu gibi sebeplerin bir af tartışması için yeterli olmadığına inandığını söyledi.

Sağkan daha sonra da Gümüşhane Adliyesi Baro Odası’nda meslektaşlarla buluştu, ardından da ruhsat törenine katıldı.

Sağkan Gümüşhane’de, Vali Alper Tanrısever, Başsavcı Tuğba Ersöz Ünver ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bayrak’ı da makamlarında ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle