TBB GENEL SEKRETERİ AV. VELİ KÜÇÜK ÇHD TARAFINDAN DÜZENLENEN KONFERANSA KONUŞMACI OLARAK KATILDI

1089

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından düzenlenen "Siyasal İktidarın Yargı Politikası" konulu konferansa, konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmalarını AİHM Eski Yargıcı ve TBB İnsan Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Rıza Türmen ile Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Güçlü Bolat'ın yaptığı konferans, 16 Aralık 2023 tarihinde, Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde (ABEM) gerçekleştirildi.

Konferansın "Baskı ve Zor Aygıtı Yargı Politikası" başlığı altında düzenlenen ve moderatörlüğünü Av. Çiğdem Akbulut'un yaptığı 2. Oturumunda konuşan TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, konferansta ele alınan dosyalar hakkında bilgilerinin olduğunu hatırlatarak, kamuoyunda Çağdaş Hukukçular Derneği davası olarak bilinen davanın aşamalarını takip ettiklerini kaydetti.

Küçük, halen cezaevinde bulunan ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozaağaçlı ve diğer avukatların yargılandığı davada gerek sorgu, gerekse duruşmalarda somut ve önemli delil bulunmamasına rağmen verilen cezaların dosyaya uygun olmadığı yönünde değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde Türk Tabipleri Birliği kararı ve benzeri yargı kararları üzerinden medya ve basın etkisi de kullanılarak halk üzerinde yanıltıcı algı oluşturulduğunu vurguladı.

Farklı seslerin ve muhalif düşüncelerin toplumun ve yaşamın zenginliği olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bağımsız, şeffaf ve denetlenebilir yargı uygulamasına aykırı pratiklerin ülkemize, hukuk devleti ve adalet kavramına zarar verdiğini belirtti.

Küçük’ün sunumunun ardından Gazeteci Canan Çoşkun ile Av. N. Betül Vangölü Kozağaçlı ve Av. Oğuzhan Topalkara’nın sunumları ile oturum sona erdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle