TBB HEYETİ, ADANA BAROSU AVUKATLAR SALONU’NUN AÇILIŞINA KATILDI

2040

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı (TBB) Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ramazan Erhan Toprak’tan oluşan Birlik heyeti, Adana Barosu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşımız tarafından karşılanan TBB heyeti daha sonra Adana Barosu Avukatlar Salonu’nun açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Sağkan, Adana’nın 5 Ocak’ta düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadele kararını Adana’da, Adanalılardan aldığı ilhamla verdiğini söylediğine işaret etti. 

Konuşmasında Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’e ayrıca teşekkür eden Sağkan, “çünkü Adana Adliyesi’nde ‘avukat odası’ tanımının yerini ‘avukat salonu’ aldı.  Avukatlık Kanunu’nun gerektirdiği ‘avukatlara ve barolara adliyelerin içerisinde uygun oranda yer tahsisi’ konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı Başsavcımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“AVUKAT ODALARI MESLEKİ DAYANIŞMAMIZA KATKI SAĞLAYACAK MEKÂNLAR”

Sağkan, avukat odalarının sadece avukat odası olmadığını söyleyerek, “Bugün bu salonda bir arada bulunmamız için emek veren önceki dönem başkan ve yönetimlerine ve mevcut dönem başkan ve yönetimlerine ayrıca bir meslektaş olarak teşekkür etmek istiyorum. çünkü bu salonlar bizim mesleki dayanışmamıza katkı sağlayacak mekânlar olarak ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

AçILIŞA YOĞUN KATILIM

Adana Barosu Avukat Salonu’nun açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali çolak, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Başsavcı vekilleri, Adana BAM Başsavcısı Sabri Beytorun, çukurova Belediye Başkanı Av. Soner çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi özdemir , Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat Boz, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız , Elazığ Barosu YK üyesi Yunus Ataş, avukatlar, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sağkan ve beraberindekiler, açılışın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’ü makamında ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle