TBB HEYETİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HUKUK POLİTİKALARI KURULUNUN "YENİ AVUKATLIK KANUNU İHTİYACI VE TEMEL YAKLAŞIMLAR" ÇALIŞTAYINA KATILDI

2614

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu “Yeni Avukatlık Kanunu İhtiyacı ve Temel Yaklaşımlar Çalıştayı” düzenledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Sağkan’a, TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Başkan Danışmanı Av. Dr. Kasım Akbaş, Hukuk Müşaviri Av. Seray Şenfer, TBB Kamu Avukatları Komisyonu Sözcüsü Av. Makbule Karaoğlan ve stajyer avukatları temsilen de Stj. Av. Gülşah Birler eşlik etti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Hukuk Politikaları Kurulu üyeleri, akademisyenler ve baro temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, anayasal perspektif açısından avukatlık ve yeni avukatlık kanunu ihtiyacı, avukatlığın niteliği ve meslek özellikleri, bağlı çalışan avukatlar, avukatların sosyal ve ekonomik sorunları, stajyer avukatlar, kamu avukatları, anayasal perspektif açısından meslek örgütleri ile baroların niteliği ve işlevleri konularında görüş alışverişinde bulunuldu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle