TBB TARAFINDAN DÜZENLENEN CAMBRIDGE SERTİFİKALI İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

3051

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından Türkiye’deki tüm avukat ve stajyer avukatlar için çevrimiçi olarak düzenlenen Cambridge Sertifikalı İngilizce Eğitim Programı başladı.

Eğitim Programının açış konuşmasını TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük yaptı.

Küçük konuşmasında, 2023 yılının TBB ve meslektaşlarımız açısından çok önemli çalışmaların yapıldığı bir yıl olduğunu, 2024 yılında da aynı bakış açısıyla çalışmaların sürdürüleceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi başlangıcını yapmış olduğumuz Yabancı Dil programıyla; meslektaşlarımızın gelişimlerine, bilgi birikimlerine, kariyer planlaması ve dünyaya, yaşama uyum sağlaması noktasında 2024 yılında da aynı şekilde başlangıç yapmış bulunmaktayız. Uzun zamandır düşündüğümüz, yeni dönemin başlangıcından itibaren planladığımız bir çalışmaydı. Daha evvel farklı iş birlikleriyle yaptığımız bu çalışmayı artık hocamız Fatma Nur Yılmazcan’ın varlığıyla bu dönemde daha kurumsal hale getirip süreklilik arz eden bir çalışma haline dönüştürmeyi de istiyoruz. Umarım meslektaşlarımızın da ilgisi ve katkısı ile bunu başarıyla tamamlayacağız. Bu çalışmamıza meslektaşlarımızdan çok üst düzeyde talep oldu ve çok kısa süre içerisinde kontenjanlar doldu. Devamında da kısa süre içerisinde yeni programlar belirleyerek, eğitimci kadrosuna yeni destekler alarak meslektaşlarımızın bu olumlu çalışmadan daha fazla yararlanması noktasında eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Kısa süre içerisinde bu ilanı da meslektaşlarımızla paylaşacağız.”

Küçük’ün açış konuşmasını yaptığı İngilizce Eğitim Programının Kur başlangıcında ve her 60 saatlik dersin sonunda, katılımcı avukatlara İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için Cambridge tarafından kişiye özel çevrimiçi sınav yapılacak ve seviyelerine göre sertifika verilecek.

Katılımcılar A1, A2, B1 olarak ayrı gruplarda ders alacaklar. Bir kur için haftada 4 saat olmak üzere; 15 haftalık eğitim programı yaklaşık olarak 4 ay içerisinde tamamlanacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle