TBB YÖNETİMİ, ATEŞLİ SİLAHLA YARALANMA SONUCUNDA HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞIMIZ AV. BELEN NESİL COŞĞUN'UN CENAZESİNE KATILDI

2244

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, ateşli silahla yaralanma sonucunda şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ankara Barosu üyesi 24 yaşındaki meslektaşımız Av. Belen Nesil Coşğun’un baba ocağı Aksaray’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Aksaray’da ilk olarak Baro Başkanı Av. Ferit Köse ve meslektaşlarla buluşan Sağkan, kendisine eşlik eden TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ramazan Erhan Toprak’la birlikte katıldığı cenaze töreninde, genç meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve meslek camiasına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Cenazeye çok sayıda meslektaşımız katılırken Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ve Kadın Hakları Komisyonu Sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, ifade ve delil toplama işlemlerine devam edilen soruşturmaya ilişkin bilgi verildi. Daha sonra bir konuşma yapan birlik Başkanı Sağkan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın etkin bir soruşturma yürüttüğünü, Ankara Barosu’nun ve aynı zamanda TÜRKİYE Barolar Birliği’nin de soruşturma sürecini etkin bir şekilde takip edeceğini söyleyerek, “Soruşturmanın selameti ve meslektaşımızın manevi hatırasına saygı bakımından Baromuzun ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamalarına itibar etmeliyiz. Dosyadaki bazı deliller, konuya ilişkin olarak ilk anda bir cinayet şüphesi yaratıyor. Ancak net sonuç için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Barosu’nun açıklamasını beklemenin öneminin bir kez daha altını çiziyorum” dedi.

Sağkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu soruşturmadan bağımsız olarak söylüyorum: TÜRKİYE’nin gündemindeki en önemli sorunların başında kadına dönük şiddet gelmektedir. TÜRKİYE’nin; Cumhurbaşkanıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, medyasıyla, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle birlikte topyekûn bir mücadeleye girmesi gerekmektedir. Maalesef bizim mevzuatımızdaki koruma tedbirleri ve kadın destek sistemi gibi uygulamalar, kadına yönelik şiddeti önlemede yetersiz kalmaktadır. Başta cinsiyet eşitliğinde kullandığımız dil olmak üzere, ilk öğretimden itibaren yapılacak eğitim planlamasını da dahil edecek yeni bir politika belirlemek ve bu politikayı toplumun bütün bileşenleriyle birlikte en etkin şekilde hayata geçirmek zorundayız.

TÜRKİYE Barolar Birliği, Barolar ve TÜRKİYE’deki 180 bin avukat hem bu konuda oluşturulacak politikaya hukuken katkı sunmaya hazırdır hem de kadına dönük şiddetle en etkili mücadeleyi verecek meslek grubu olmaya devam edecektir.”

BAŞSAVCI VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANINA ZİYARET

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan; kendisine eşlik eden Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyesi Av. Ramazan Erhan Toprak ve Baro Başkanı Av. Ferit Köse ile birlikte Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ve Adalet Komisyonu başkanı Gökhan Oflaz’ı da makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti.

BASIN AçIKLAMASI VİDEOSU


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle