TBB Yönetimi Makedonya'da Avukatlık Günleri ve 69. Genel Kurul Programına Katıldı

494

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam Dilek ve Av. Ali Bayram, Kuzey Makedonya Barosu'nun davetlisi olarak, "Makedonya Avukatlık Günlerı̇ ve 69. Genel Kurul" programına katıldı.

1 Haziran 2024 tarihinde Struga’da yapılan "69. Genel Kurul" toplantısında TBB adına bir konuşma yapan Av. Veli Küçük, Türkiye ve Makedonya arasındaki tarihi ve kültürel bağlara dikkat çekerek, farklı ülkelerden meslektaşlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

"Bugün en önemli ulusal ve uluslararası mesele adalettir" diyen Küçük, herkes için adaletin ancak hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi ile sağlanabileceğini ve bu anlamda avukatlara önemli bir rol ve sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Küçük, "Avukatların bu görevi yerine getirebilmesi için avukatlık mesleğinin bağımsızlığını ve tarafsızlığını korumalıyız. Türkiye Barolar Birliği, hukukun üstünlüğünü ve ülkemiz avukatlarının haklarını her alanda savunmaya devam etmektedir. Avukatlık anlamında uluslararası iş birliğimiz büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda bugünkü etkinliğe büyük önem atfediyoruz" dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle