TBB YÖNETİMİ VE BAROLAR, MESLEKTAŞIMIZ AV. MUSTAFA NECMİ ÖNCÜL’E YÖNELİK ŞİDDETİ NEVŞEHİR ADLİYESİ ÖNÜNDE KINADI

1978

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Barolar, Nevşehir Barosu önceki dönem başkanı meslektaşımız Av. Mustafa Necmi Öncül’e görevi nedeniyle yapılan saldırıyı, Nevşehir Adliye Sarayı önünde düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto etti.

Bakmakta olduğu davanın karşı taraflarınca yapılan saldırı neticesinde yaralanan Av. Mustafa Necmi Öncül’e destek açıklamasına, TBB adına Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Avukat Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Gökhan Bozkurt ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ramazan Erhan Toprak katıldı.

Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat Boz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk ve avukatların katıldığı ortak açıklamada bir konuşma yapan TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt, “Bugün burada yine avukata yönelik bir şiddetle ilgili toplanmak zorunda kaldık. Biz bunun basit bir darp olayı olmadığını biliyoruz. Umarım önünde bulunduğumuz adliyede görev yapan savcılarımız ve hakimlerimiz de bunun farkındadır” dedi. Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avukata yönelik her şiddet, diğer tüm avukatlara bir tehdit, aynı zamanda yurttaşın hak arama özgürlüğüne ve savunma hakkına yönelik çok büyük bir tehdit ve tehlikeye işaret eder. Bu geçiştirilebilecek bir olay değildir. Nevşehir Baromuz başlatılan soruşturmayı takip ederken Türkiye Barolar Birliği yanındadır, Avukat Hakları Merkezimiz yanındadır, diğer 80 baromuzun tamamı yanındadır. Savunma adına, bu soruşturmanın titizlikle yürütülerek doğru bir şekilde sonuçlandırılması, yaratılmaya çalışılan cezasızlık algısının yok edilmesi, avukata şiddetin hesabının yargı önünde sorulması çok kıymetlidir. Avukata yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görev ve yetkisindedir. Ancak avukata yönelik şiddetin karşılığı yasalarda bellidir. Bunu uygulamak ise vatandaşların ve herkesin hukuk güvenliğinin teminatı olan adliyenin görevidir. Bunu Bekliyoruz. Birlik Başkanımızın da bizzat takip ettiği bu sürecin çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılarak faillerin yargı önüne çıkarılmasının ve hesabının sorulmasının takipçisiyiz.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle