Teşekkür Mesajı

9058

Türkiye Barolar Birliği Başkanı
Avukat V. Ahsen COŞAR'ın
Teşekkür Mesajı
16.06.2010

Sevgili Meslektaşım,

Demokrasi, yarışmaya, yani halkın tercihine dayanmakla,  farklı düşünce ve inançları kurucu unsur olarak kabullenmeyi, yani siyasi çoğulculuğu, fikirlerin birbirleriyle serbestçe rekabet etmesini, her türlü siyasi düşünce ve felsefenin  kendisini özgürce ifade etmesini ve örgütlemesini, siyasi eşitliğe dayanarak gerçekleştirilen düzenli seçimleri gerektirir. Bütün bunlar, halkı yönetime ortak etmenin, diğer bir deyişle halkı yetkilendirmenin yolları ve araçlarıdır.

Türkiye Barolar Birliği’nin 12-13 Haziran 2010 tarihinde yapılan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu sonucu ortaya çıkan irade, sizlerin Türkiye Barolar Birliği yönetimine ortak olmanızın, bizzat kendinizi yetkilendirmenizin demokratik yolu ve aracıdır.

O nedenle yapılan seçimlerin bir tek galibi vardır, o da Türkiye Barolarıdır, Türkiye Barolar Birliği’dir.

Hizmet edeceğimiz önümüzdeki üç yıllık görev süremiz içerisinde, Değerli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla birlikte bütün bunların bilincinde olacağımızı, asıl yetki sahibi olan sizlerin adına hareket edeceğimizi ve yetki kullanacağımızı özellikle bilmenizi isterim.

Seçimi geride bırakmış olmakla, artık geleceğe bakmamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele vermemiz, bilgiyi, aklı, siyaset ahlakının temel ilkelerini, hukuku, hukukun üstünlüğünü rehber alarak, Birlik olma iradesini, yani sevgiyi, saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkararak, sabır, cesaret ve kararlılık içinde, ama çok çalışarak, bugüne kadar yaptıklarımızı daha iyi yapmamız, böylece yaratacağımız sinerji ile Birliğimizi, Barolarımızı ve Mesleğimizi yüksek değer yaratan bir konuma getirmemiz gerekir.

Bütün bunları hep birlikte yapacağımıza olan inancımla, desteğiniz için teşekkür eder, sevgi ve saygılar sunarım.  

Av. V. Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı