Türkiye Barolar Birliği Kıbrıs'ta

4171

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KIBRIS’TA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar, Yönetim Kurulu üyeleri Av.Ahmet Gürel, Av.Sitare Sağsen, Av.Kadri Markoç, Av.Celal Ülgen. Av.Asude Şenol, Av. Serhan Özbek Yakın Doğu Üniversitesi ile Kamu Hukukçuları Platformu’nun Kıbrıs Lefkoşa’da düzenlediği “Küreselleşen Dünya’da Anayasal Demokrasi” konulu panele katıldılar.

Panelin açılışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar özetle: “Pek çok değerli anayasacının katıldığı bu toplantıda anayasa ve anayasacılık üzerine söz söylemenin haddi olmadığını, Türkiye’nin yeni bir anayasaya gereksinimi olduğunu, bu anayasanın hak ve özgürlüklerin alanını hem genişletecek hem de teminat altına alacak, anayasacılığın felsefesine uygun olarak siyasi iktidarı sınırlandıracak, ortak değer olan Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak bir anayasa olması gerektiğini, sunulacak tebliğlerin anayasa ile ilgili bildiklerine ve biriktirdiklerine katkı yapacağına ve yanı sıra Türkiye’de yeni anayasa üzerine yürütülen çalışmalara ışık tutacağına inandığını” ifade etti.

Birlik Başkanı Av.V.Ahsen Coşar ile Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Av.Ahmet Gürel, Av.Sitare Sağsen, Av.Kadri Markoç, Av.Celal Ülgen, Av.Asude Şenol, Av. Serhan Özbek ile Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Başkanı Prof.Dr.Rona Aybay, Merkez üyeleri Av.M.Ayhan Erol, Av.Kazım Kolcuoğlu, Av.Zeki Ekmen, Av.Uğur Altun, Av.Ali Şen’den oluşan heyet daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Av.Hasan Sözmener’i ziyaret ederek kendisine Türkiye Barolar Birliği’nin plaketini sundu.

Fotoğraflar