TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE ADALET BAKANLIĞI ARASINDA, HUKUK MESLEKLERİNE GİRİŞ SINAVI YÖNETMELİK TOPLANTISI YAPILDI

3492

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları yürütülen Hukuk Mesleklerine Giriş ve İdari Yargı Ön Sınavı için çıkarılacak yönetmeliğin hazırlık çalışması, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) heyetlerinin katılımı ile yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TBB adına Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Başkan Danışmanı Av. Dr. Kasım Akbaş, Eğitim Merkezi Müdürü Müge Uslu, Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Burcu Otman Taşdan, Hukuk Müşavirliğinden Av. Burcu Öztürk, Av. Aras Özkan, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Genel Müdür Yardımcısı Osman Çakar ve Daire Başkanı Abdurrahim Taş katıldı.

Daha önce Adalet Bakanlığı tarafından TBB’ye yazılı olarak iletilen yönetmelik taslağının tüm maddelerinin tek tek ele alındığı toplantıda, sınavın yılda kaç defa ve hangi aylarda yapılacağı, sorularda hangi hukuk alanına ne kadar ağırlık verileceği gibi ayrıntılar da tüm yönleriyle değerlendirildi.

Yönetmeliğe kısa sürede son halinin verilmesinin ve yayınlanmasının ardından Hukuk Mesleklerine Giriş ve İdari Yargı Ön Sınavı, kanunda öngörüldüğü üzere 2024 yılı içerisinde yapılacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle