TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN GÖRKEMLİ 100. YIL KUTLAMASI

1523

Cumhuriyetimizin ilân edildiği tarih olan 29 Ekim'de, Cumhuriyet'in kalbi Ankara'da ve savunmanın merkezi Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) görkemli bir kutlama yapıldı.

TBB tarafından programlanan Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Nebil Özgentürk'le "Kurtuluş'tan Kuruluş'a Cumhuriyet" Belgeseli'nin gösterimi ve devamında Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirildi.

Programın açılışında bir konuşma yapan TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, sözlerine, "İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizi, sonsuza kadar kutluyorum" diye başladı. Sağkan, "Anadolu işgal altındayken; kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle kurtuluş mücadelesini başlatıp devamında egemenliği saraydan alıp gerçek sahibi olan millete veren Cumhuriyet'i ilân eden, Cumhuriyet devrimlerini hayata geçiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımız saygıyla minnetle rahmete anıyorum" dedi. Birlik Başkanı, "Cumhuriyet, Atatürk'ün en kıymetli mirasıdır ve bu ülkenin hukukçuları, avukatları, onların meslek örgütleri olan barolar ve tabii ki çatı örgütü Türkiye Barolar Birliği bu mirası korumak için mücadeleyi sürdürecektir" şeklinde konuştu.

"Savaş devam ederken, kurtuluş mücadelesinin en önemli anlarında, Atatürk'ün aklında her daim egemenliği millete vermek ve Cumhuriyet'i ilan etmek vardı" diyen Birlik Başkanı, yüz yıl öncesinin heyecanını yaşadığını söyledi.

Sağkan'ın konuşmasının ardından Nebil Özgentürk imzalı "Kurtuluş'tan Kuruluş'a Cumhuriyet" belgeseli izlendi. Daha sonra kürsüye gelen Nebil Özgentürk, Cumhuriyet'in 100. Yılında, devletin kurulduğu, Cumhuriyet'in ilan edildiği Başkent'te olmaktan duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirerek, "Cumhuriyet'in savunulması gereken günlerden geçiyoruz ve savunmanın merkezinde olmak heyecan verici" dedi.

TBB'nin Cumhuriyet Resepsiyonuna çok sayıda meslektaş katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle